Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Articles

Jolien Boumkwo (EcMT 2011) gooit nieuw beloftenrecord met de kogel op het EK U23 in Talinn, Estland

Jolien Boumkwo (EcMT 2011) gooide beloftenrecord op EK U23 op 12 juli 2015

Jolien Boumkwo (dbz EcMT, 2011) is op het EKU23 in Tallinn zesde geworden in de finale van het kogelstoten. Met eerst 16m40 en daarna bij haar zesde beurt ook nog 16m47 onttroonde ze Catherine Timmermans als nationaal recordhoudster bij de beloften.
De finale ging over zes beurten. Met 15m91 opende Jolien Boumkwo al een stuk sterker dan vanmorgen in de kwalificaties. Het middagdutje had haar duidelijk veel deugd gedaan. Beurten twee en drie waren nullen. Maar bij haar vierde beurt was het bingo: 16m40, nieuw persoonlijk record, een vreugdedans en meteen een dikke knuffel voor coach Veerle Blondeel. Met die worp onttroonde Jolien Catherine Timmermans (16m35) als Belgisch recordhoudster bij de beloften en werd ze na coach Veerle Blondeel (16m70) ook tweede aller tijden bij alle categorieën. De voorlaatste beurt werd 15m62, maar toen moest het allerbeste nog komen: 16m47. Een uitsmijter van formaat.
Ik ben heel blij dat ik zesde geworden ben, ik stond immers maar met de elfde prestatie op de startlijst van de finale. Jammer dat ik in extremis mijn vijfde plaats nog aan de Poolse Wloka moest afstaan. Eigenlijk had ik vooraf zelfs 16m71 in mijn hoofd. Maar ik ben uiteraard heel tevreden met 16m47. Uiteindelijk ben ik nog altijd maar 21 jaar, uitte Jolien Boumkwo haar vreugde.
Met 15m91 was mijn eerste beurt goed om te beginnen, maar ik vond het zelf niet zo denderend. Ik heb hier het Belgische record van Catherine Timmemans met 12 cm verbeterd. Maar mocht die eerste worp verder gegaan zijn, dan zat er vandaag wellicht nog meer in. Als het er echt om gaat, zoals hier op het Europees kampioenschap, dan kan ik mezelf altijd overtreffen. Daarom ook zijn die goede worpen er net vandaag in de finale uitgekomen. Een feestje vieren is er nog niet bij vanavond. Even op Facebook en dan vroeg gaan slapen. Morgenvroeg wacht immers alweer het hamerslingeren. Daar kan ik nu zonder druk aan beginnen. Veel leuker ook om daar met zo’n goed gevoel aan te kunnen beginnen. Nu zit ik immers in de goede flow. Het omgekeerde zou veel minder leuk geweest zijn. Na het EK wil ik ook nog pieken op het BK in Brussel. Daar is het Belgisch kogelrecord alle categorieën van Veerle Blondeel het doel. En ik zou er het liefst van al zelfs 16m80 stoten. Dan word ik immers ook A-atlete.