Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Articles

Suinarda's derde fietstocht

Suinarda plant dit jaar opnieuw een fietstocht voor het ganse gezin. Deze tocht gaat door op zondag 20 augustus 2017.

We rijden een 50 km lang parcours langs fietsknooppunten, richting Balegem. We spreken af om vrij te vertrekken tussen 13.00u. en 13.30u. aan de kerk van Merelbeke. Er is een ruime parking links voor de kerk.
We stoppen een eerste keer na 20 km aan de stokerij Van Damme in Balegem. Daar krijgen we om 15.00 u een rondleiding van 30 minuten in de laatste ‘warme’ landbouw-jeneverstokerij in de Benelux. Dat betekent dat het graan voor de geestrijke drank op de boerderij zelf wordt geteeld, de alcohol wordt er binnen de muren gestookt én de mest voor het land wordt door de eigen runderen geleverd. Dus ‘Van korrel tot borrel’. Na de rondleiding kan je proeven van 3 verschillende jenevers.

De tocht gaat dan verder naar het ‘t Bakkershof in Makkegem (km 35). Daar kan je genieten van een pannenkoek met koffie.
Daarna is het nog 15 km fietsen langs mooie landelijke wegen naar Merelbeke.

De bijdrage is gratis voor kinderen tot 12 jaar, bedraagt €15 voor Suinardaleden en DBZ-leerlingen en €18 voor alle anderen.
Inbegrepen : welkomstdrankje, rondleiding stokerij Van Damme met degustatie, pannenkoek en koffie in ‘t Bakkershof, ongevallenverzekering.
Inschrijvingen via dit formulier en mits betaling (op rekening BE49 0017 7638 7571) tegen ten laatste woensdag 16 augustus 2017!