Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

 • Het winternummer 2024

  Ook deze keer heeft het winternummer veel te bieden. Het zit boordevol bib, er is een DBZ-woordenboek met foto’s uit de oude doos, een zij-instromer komt aan het woord, er is wat poëzie en onze nieuwe leden kunnen op zoek gaan naar zichzelf of hun klas in de reeks klasfoto’s, de hall of fame van 2023.
  De inhoud van het winternummer 2024 van Suinarda kan je hier al inkijken.

 • Fernand De Baere overleden

  We vernemen het overlijden van ex-collega, leraar op DBZ, Fernand De Baere. Wij bieden Christa en de familie onze oprechte deelneming aan.
  Fernand De Baere (°1947) zal ons altijd als een warme leraar met veel actieve interesses en aanstekelijke energie bijblijven.
  Hier op de foto met Wim Mosselmans op fietstocht in Duitsland. Jean-Marie Schepens schreef een in memoriam voor Fernand.

 • Uit de oude doos: basket op DBZ

  Het basket op DBZ werd gereanimeerd door Eddy De Doncker, toen speler bij het zeer succesvolle Sgolba Aalter. Hier achteraan: Eric Cornil, Jean-Pierre Verbeken, Peter De Winne, Jan Van Acoleyen, Eddy De Doncker. Zitten: X, Eric Claeys, Jeroen Hooft, Wouter Van Hooreweghe. (ca. 1980)

 • Van Suinarda voor 2024

  We wensen je voor 2024
  vele kleine en grote dromen,
  een open kijk op de mooie dingen
  in onze wondere wereld

 • Het repertorium 2023 werd een lijvig boek

  Op 18 november 2023 werd het nieuwe repertorium van Suinarda voorgesteld aan het publiek.

 • Een gezellig jubileum

  Met meer dan 300 waren ze, de feestvierders – oud-leerlingen met een uitgangsjaar eindigend op 3 of 8 – die op 18 november van hun vijfjaarlijkse samenkomst genoten. Lekker eten, een geslaagde rondleiding door de gebouwen van het college, maar vooral een zeer leuke babbel typeerden deze avond. De foto’s vind je in ons fotoalbum.

 • Eindjaar 3 of 8? Jubileumfeest op 18/11

  De oud-leerlingen met eindjaar eindigend op 3 of 8 (niet 2023) vieren hun jubileum op 18 november 2023. Het aperitief begint om 19 u. Daarna is er een paellamaaltijd en afsluiten doen we met koffie en taart. Ondertussen krijg je een rondleiding in je oude school met de vele nieuwe verwezenlijkingen, maar vooral de gezellige babbel met je vroegere studiegenoten en leerkrachten is belangrijk.
  Het is tijd om af te spreken met je jaargenoten en om snel in te schrijven. Dat kan via dit formulier.

 • Een repertorium boven de doopvont

  Op 18 november, om 18 u. wordt het nieuwe repertorium voorgesteld. Aan de genodigden wordt een boek getoond van 516 bladzijden met zo’n 200 foto’s erin en 25 bladzijden redactionele tekst over het (be)sturen van een school. Alle directeurs van DBZ komen aan bod. Voor deze voorstelling moet je wel inschrijven. Dat kan via dit formulier .

 • Met het bestuur naar Tervuren

  Als teambuildingactiviteit trok het bestuur op 26/8 naar Tervuren. De lunch werd genomen in bistro Tembo, de brasserie die verbonden is aan het Afrikamuseum. Daarna volgde een uitgebreide rondleiding door het beeldenpark van beeldhouwer Tom Frantzen. Grote bronzen beelden lijken versmolten met de natuur waarin ze geplaatst werden. Een imponerende ervaring. Enkele foto’s vind je in ons fotoalbum .

 • Je kan helpen!

  In november verschijnt het nieuw repertorium, 520 blz. dik en met meer dan 200 foto’s. Alle klassen met de namen en de gegevens van meer dan 7000 oud-leerlingen zijn erin te vinden. Het redactioneel deel van het boek gaat over het besturen van een school. Alle directeurs, van de eerste tot de huidige komen aan bod. Die goudmijn aan informatie is gratis voor de leden van Suinarda en kost anders slechts € 20. Voor zo’n stunt is er veel geld nodig. Daarbij kan je helpen door steunend lid te worden. Dat kan al door € 50 (of meer natuurlijk) te storten op rekening BE49 0017 7638 7571 van Suinarda met de vermelding “steunend lid”. Je naam wordt dan vereeuwigd in het boek (indien je dat wenst) en je bent verzekerd van onze (bijna) eeuwige dankbaarheid..

 • Gerards vrienden reageren

  Gerard was voor Suinarda een belangrijk man. Hij was stichter, voorzitter en als lid van het bestuur erevoorzitter. Maar ook op school was hij een iconisch leerkracht. Daarom brengen we graag de afscheidsrede, uitgesproken door Jean-Marie Schepens en de reacties van twee oud-leerlingen.

 • Erevoorzitter Gerard Brackman overleden

  Met grote droefheid melden we het overlijden van onze vader. Hij overleed op zondag 2 juni, thuis na een intense strijd tegen kanker.

 • Een nieuwe lichting

  Via een feestelijke proclamatie en een gezellige receptie zwaaiden de zesdes 2022-2023 af. We verwelkomen daarmee een nieuwe lichting oud-leerlingen. De fotot’s vind je in ons fotoalbum.

 • In pursuit of excellence

  Een Suinarda-nummer gewijd aan het vak Nederlands en de vraag van de redactie om daaraan bij te dragen … zo is dit (opinie-)stuk gegroeid. Ik neem de gelegenheid te baat om uit te leggen hoe en waarom ik Nederlands op een bepaalde manier gaf en om tot slot wat kritisch te reflecteren op onderwijsland.

 • Alarm Nederlands, lees het lentenummer

  In het nieuwe lentenummer van ons tijdschrift kan je lezen over het vak Nederlands, vroeger en nu. Misschien vind je er antwoorden op de vele vragen die er momenteel gesteld worden. Ook over de directeur en zijn opvolger kom je veel te weten. En er is natuurlijk nog meer. Dat lees je hier.

 • Met pensioen

  Eddy De Schrijver gaat na een mooie loopbaan als leraar, graco en directeur met pensioen. Hij wordt volgend schooljaar opgevolgd door Roel Delft, momenteel graco van de derde graad. We wensen hem proficiat met zijn uitdagende benoeming en hopen op een even vlotte samenwerking als voorheen.

 • Het spaghettifestijn

  Steun de vastenprojecten van DBZ en kom spaghetti eten op woensdag 22 maart. Inschrijven kan via dit formulier.

 • Kom op tegen kanker

  Pink (positief ingesteld na kanker) organiseert Pizza à Volonté op zaterdag 4 maart om 18.30 u. in zaal De Griffel in Zingem. Wie wil steunen kan hier inschrijven.

 • Steun het repertorium

  Eer repertorium uitgeven is een hele onderneming. Je moet ervoor zorgen dat je gegevens zo correct mogelijk zijn en je moet natuurlijk de financiën in het oog houden. Jouw hulp hierbij is echt nodig.

 • Een nieuw repertorium op komst

  In november 2023 verschijnt het nieuwe repertorium, een lijvig boek van zo’n 520 pagina’s. De voorbereidingen zijn volop bezig. Er wordt dringend gezocht naar een update van al onze gegevens en uiteraard ook naar sponsors. Ook jij kan deelnemen aan dit project. Hoe dat moet, lees je hier.

 • Suinarda wenst

  ben je eenzaam, dan wensen we je liefde
  als je je down voelt, wensen we je vreugde
  ben je bezorgd, dan wensen we je vrede
  en als alles donker is om je heen wensen we je het licht van de heldere zon

 • Een herfstnummer en een jubileum

  De oud-leerlingen met eindjaar 2 of 7 vierden feest. Meer dan 250 deelnemers hadden een echt gezellige avond. De foto’s kan je bekijken in ons fotoalbum. Het zeer diverse en mooie herfstnummer is verstuurd. Alle reacties zijn positief. Een nieuw repertorium is in de maak. Suinarda is springlevend en kijkt al naar volgend jaar. Als je daarbij wil horen, je wil drie keer ons tijdschrift ontvangen en het 500 pagina’s dikke repertorium krijgen, dan kan dat door € 15 lidgeld te betalen op rekening BE49 0017 7638 7571. Als dat geen koopje is.

 • Philippe Marrécau, ex-leraar Frans op DBZ

  In het herfstnummer staat een ingekorte versie, maar hier vind je de integrale, ongefilterde, recht voor de raapse reflectie van Philippe Marrécau over het onderwijs van het Frans, in Vlaanderen en vooral DBZ.

 • Eindjaar 2 of 7? Jubileumfeest op 19/11

  Door corona hebben we moeten schuiven met onze jubileumfeesten, maar uiteindelijk zitten we weer op schema. De oud-leerlingen met eindjaar eindigend op 2 of 7 (niet 2022) vieren hun jubileum op 19 november 2022. Meer informatie vinden jullie hiernaast.
  Het is tijd om af te spreken met je jaargenoten en om snel in te schrijven. Dat kan via dit formulier.

 • Eindjaren 2 of 7: inschrijven voor het jubileum

  Alumni met een eindjaar eindigend op 2 of 7 vieren hun jubileum op 19 november. Zoals jaarlijks wordt dat een groot feest met een heerlijke paella en veel ambiance. De prijs bedraagt € 30, dessert incluis. Wat er staat te gebeuren, hoe je moet inschrijven en betalen vind je verder.
 • In het nieuwe restaurant:

  Het mosselfeest is niet meer. Wel kan je lekker en gezellig komen eten in het nieuwe restaurant van de school. De ambiance van vroeger in een modern kader. Inschrijven kan je rechtstreeks hier .

 • Een nieuw repertorium

  In 2023 verschijnt de volgende editie van ons jubileum. Daarvoor hebben we exacte gegevens nodig en natuurlijk ook wat sponsoring.

 • De proclamatie 2022

  Op 29/6, op een warme zomeravond, kregen 256 laatstejaars hun diploma. Na het officieel gedeelte was er een receptie en later op de avond een bal.
  Welkom van Suinarda aan alle nieuwe alumni.
  De foto’s van de receptie zijn te vinden in het fotoalbum.

 • Een zomernummer vol warmte

  Een zomernummer om van te genieten. Er zijn boeiende interviews met minister Van Peteghem, met Ingrid De Baets, Filip Staels en Herman De Landtsheer die afscheid nemen, je leest over het vak wiskunde vroeger en nu, maar ook over KVV Sint-Denijs-Westrem dat zijn honderdste verjaardag viert. Ten slotte is er een mooie promenade door kunst en poëzie. Kortom, niet te missen.
  De volledige inhoud lees je hier.

 • Brouwerij Huyghe

  Een mooie groep oud-leerkrachten bezocht op 13/5/2022 brouwerij Huyghe die naast het huismerk Delirium ook het bier van Averbode brouwt. We werden in het zeer moderne bedrijf rondgeleid door Karel Vanquathem (1986 WEB) die daar als brouwmeester – production manager – met veel geestdrift aan de slag is. De foto’s van dat bezoek vind je in ons fotoalbum.

ouder recenter