Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

 • Eindjaar 3 of 8? Jubileumfeest op 18/11

  De oud-leerlingen met eindjaar eindigend op 3 of 8 (niet 2023) vieren hun jubileum op 18 november 2023. Het aperitief begint om 18 u. Daarna is er een paellamaaltijd en afsluiten doen we met koffie en taart. Ondertussen krijg je een rondleiding in je oude school met de vele nieuwe verwezenlijkingen, maar vooral de gezellige babbel met je vroegere studiegenoten en leerkrachten is belangrijk.
  Het is tijd om af te spreken met je jaargenoten en om snel in te schrijven. Dat kan via dit formulier.

 • Een repertorium boven de doopvont

  Op 18 november, om 18 u. wordt het nieuwe repertorium voorgesteld. Aan de genodigden wordt een boek getoond van 516 bladzijden met zo’n 200 foto’s erin en 25 bladzijden redactionele tekst over het (be)sturen van een school. Alle directeurs van DBZ komen aan bod. Voor deze voorstelling moet je wel inschrijven. Dat kan via dit formulier .

 • Met het bestuur naar Tervuren

  Als teambuildingactiviteit trok het bestuur op 26/8 naar Tervuren. De lunch werd genomen in bistro Tembo, de brasserie die verbonden is aan het Afrikamuseum. Daarna volgde een uitgebreide rondleiding door het beeldenpark van beeldhouwer Tom Frantzen. Grote bronzen beelden lijken versmolten met de natuur waarin ze geplaatst werden. Een imponerende ervaring. Enkele foto’s vind je in ons fotoalbum .

 • Je kan helpen!

  In november verschijnt het nieuw repertorium, 520 blz. dik en met meer dan 200 foto’s. Alle klassen met de namen en de gegevens van meer dan 7000 oud-leerlingen zijn erin te vinden. Het redactioneel deel van het boek gaat over het besturen van een school. Alle directeurs, van de eerste tot de huidige komen aan bod. Die goudmijn aan informatie is gratis voor de leden van Suinarda en kost anders slechts € 20. Voor zo’n stunt is er veel geld nodig. Daarbij kan je helpen door steunend lid te worden. Dat kan al door € 50 (of meer natuurlijk) te storten op rekening BE49 0017 7638 7571 van Suinarda met de vermelding “steunend lid”. Je naam wordt dan vereeuwigd in het boek (indien je dat wenst) en je bent verzekerd van onze (bijna) eeuwige dankbaarheid..

 • Gerards vrienden reageren

  Gerard was voor Suinarda een belangrijk man. Hij was stichter, voorzitter en als lid van het bestuur erevoorzitter. Maar ook op school was hij een iconisch leerkracht. Daarom brengen we graag de afscheidsrede, uitgesproken door Jean-Marie Schepens en de reacties van twee oud-leerlingen.

 • Erevoorzitter Gerard Brackman overleden

  Met grote droefheid melden we het overlijden van onze vader. Hij overleed op zondag 2 juni, thuis na een intense strijd tegen kanker.

 • Een nieuwe lichting

  Via een feestelijke proclamatie en een gezellige receptie zwaaiden de zesdes 2022-2023 af. We verwelkomen daarmee een nieuwe lichting oud-leerlingen. De fotot’s vind je in ons fotoalbum.

 • In pursuit of excellence

  Een Suinarda-nummer gewijd aan het vak Nederlands en de vraag van de redactie om daaraan bij te dragen … zo is dit (opinie-)stuk gegroeid. Ik neem de gelegenheid te baat om uit te leggen hoe en waarom ik Nederlands op een bepaalde manier gaf en om tot slot wat kritisch te reflecteren op onderwijsland.

 • Alarm Nederlands, lees het lentenummer

  In het nieuwe lentenummer van ons tijdschrift kan je lezen over het vak Nederlands, vroeger en nu. Misschien vind je er antwoorden op de vele vragen die er momenteel gesteld worden. Ook over de directeur en zijn opvolger kom je veel te weten. En er is natuurlijk nog meer. Dat lees je hier.

 • Met pensioen

  Eddy De Schrijver gaat na een mooie loopbaan als leraar, graco en directeur met pensioen. Hij wordt volgend schooljaar opgevolgd door Roel Delft, momenteel graco van de derde graad. We wensen hem proficiat met zijn uitdagende benoeming en hopen op een even vlotte samenwerking als voorheen.

 • Het spaghettifestijn

  Steun de vastenprojecten van DBZ en kom spaghetti eten op woensdag 22 maart. Inschrijven kan via dit formulier.

 • Kom op tegen kanker

  Pink (positief ingesteld na kanker) organiseert Pizza à Volonté op zaterdag 4 maart om 18.30 u. in zaal De Griffel in Zingem. Wie wil steunen kan hier inschrijven.

 • Steun het repertorium

  Eer repertorium uitgeven is een hele onderneming. Je moet ervoor zorgen dat je gegevens zo correct mogelijk zijn en je moet natuurlijk de financiën in het oog houden. Jouw hulp hierbij is echt nodig.

 • Een nieuw repertorium op komst

  In november 2023 verschijnt het nieuwe repertorium, een lijvig boek van zo’n 520 pagina’s. De voorbereidingen zijn volop bezig. Er wordt dringend gezocht naar een update van al onze gegevens en uiteraard ook naar sponsors. Ook jij kan deelnemen aan dit project. Hoe dat moet, lees je hier.

 • Suinarda wenst

  ben je eenzaam, dan wensen we je liefde
  als je je down voelt, wensen we je vreugde
  ben je bezorgd, dan wensen we je vrede
  en als alles donker is om je heen wensen we je het licht van de heldere zon

 • Een herfstnummer en een jubileum

  De oud-leerlingen met eindjaar 2 of 7 vierden feest. Meer dan 250 deelnemers hadden een echt gezellige avond. De foto’s kan je bekijken in ons fotoalbum. Het zeer diverse en mooie herfstnummer is verstuurd. Alle reacties zijn positief. Een nieuw repertorium is in de maak. Suinarda is springlevend en kijkt al naar volgend jaar. Als je daarbij wil horen, je wil drie keer ons tijdschrift ontvangen en het 500 pagina’s dikke repertorium krijgen, dan kan dat door € 15 lidgeld te betalen op rekening BE49 0017 7638 7571. Als dat geen koopje is.

 • Philippe Marrécau, ex-leraar Frans op DBZ

  In het herfstnummer staat een ingekorte versie, maar hier vind je de integrale, ongefilterde, recht voor de raapse reflectie van Philippe Marrécau over het onderwijs van het Frans, in Vlaanderen en vooral DBZ.

 • Eindjaar 2 of 7? Jubileumfeest op 19/11

  Door corona hebben we moeten schuiven met onze jubileumfeesten, maar uiteindelijk zitten we weer op schema. De oud-leerlingen met eindjaar eindigend op 2 of 7 (niet 2022) vieren hun jubileum op 19 november 2022. Meer informatie vinden jullie hiernaast.
  Het is tijd om af te spreken met je jaargenoten en om snel in te schrijven. Dat kan via dit formulier.

 • Eindjaren 2 of 7: inschrijven voor het jubileum

  Alumni met een eindjaar eindigend op 2 of 7 vieren hun jubileum op 19 november. Zoals jaarlijks wordt dat een groot feest met een heerlijke paella en veel ambiance. De prijs bedraagt € 30, dessert incluis. Wat er staat te gebeuren, hoe je moet inschrijven en betalen vind je verder.
 • In het nieuwe restaurant:

  Het mosselfeest is niet meer. Wel kan je lekker en gezellig komen eten in het nieuwe restaurant van de school. De ambiance van vroeger in een modern kader. Inschrijven kan je rechtstreeks hier .

 • Een nieuw repertorium

  In 2023 verschijnt de volgende editie van ons jubileum. Daarvoor hebben we exacte gegevens nodig en natuurlijk ook wat sponsoring.

 • De proclamatie 2022

  Op 29/6, op een warme zomeravond, kregen 256 laatstejaars hun diploma. Na het officieel gedeelte was er een receptie en later op de avond een bal.
  Welkom van Suinarda aan alle nieuwe alumni.
  De foto’s van de receptie zijn te vinden in het fotoalbum.

 • Een zomernummer vol warmte

  Een zomernummer om van te genieten. Er zijn boeiende interviews met minister Van Peteghem, met Ingrid De Baets, Filip Staels en Herman De Landtsheer die afscheid nemen, je leest over het vak wiskunde vroeger en nu, maar ook over KVV Sint-Denijs-Westrem dat zijn honderdste verjaardag viert. Ten slotte is er een mooie promenade door kunst en poëzie. Kortom, niet te missen.
  De volledige inhoud lees je hier.

 • Brouwerij Huyghe

  Een mooie groep oud-leerkrachten bezocht op 13/5/2022 brouwerij Huyghe die naast het huismerk Delirium ook het bier van Averbode brouwt. We werden in het zeer moderne bedrijf rondgeleid door Karel Vanquathem (1986 WEB) die daar als brouwmeester – production manager – met veel geestdrift aan de slag is. De foto’s van dat bezoek vind je in ons fotoalbum.

 • Het was een groots feest!

  Met meer dan 300 waren ze. De oud-leerlingen met een eindjaar eindigend op 0, 1, 5 of 6 werden in de bloemetjes gezet op het jubileumfeest van zaterdag 30/4. Aperitief, paella, koffie en taart, maar vooral bakken gezelligheid zorgden voor een fantastische avond. De foto’s vind je in ons fotoalbum.

 • Ook de oud-leerkrachten zijn welkom

  Op deze website kan je lezen over het grote jubileumfeest op 30 april. De jubilarissen van de twee door corona uitgestelde feesten komen nu samen. Er zal dus veel volk zijn. Op zo’n jubileumfeest horen natuurlijk ook de oud-leerkrachten. Dat is niet alleen zeer gezellig, maar hun aanwezigheid wordt zeer sterk gewaardeerd door de oud-leerlingen. De afspraak is dus: zaterdag 30 april om 18.30 u voor een korte herdenking van de overleden leden of om 19 u voor de receptie en de paellamaaltijd. Inschrijven doe je door hier te klikken.

 • Het jubileum komt eraan!

  Alle oud-leerlingen met een eindjaar eindigend op 0, 1, 5 of 6 (uitgezonderd 2020 en 2021) worden uitgenodigd op het jubileumfeest dat doorgaat op zaterdag 30 april We beginnen om 18.30 u met een korte bezinning en om 19 u is er dan receptie en paellamaaltijd. Trommel je klasgenoten op, het wordt een groot feest.
  Schrijf hier dadelijk in. Meer info vind je op dat inschrijvingsformulier.

 • Frank Leys (66), oud-leraar en oud-leerling (1973 LAGR) verliet ons op donderdag 27/1

  Je moest goed luisteren om te begrijpen hoe Frank, met zijn rustige persoonlijkheid, vriendelijk en zacht, diep betrokken was bij DBZ, hoe je zijn stem op verschillende fora kon horen en vooral hoe hij jarenlang zijn leerlingen enthousiast kon maken voor zijn geliefde Latijn, Grieks of antieke cultuur. Een avond cultuur, de poëziewedstrijd, ooit het lerarentoneel, Frank was er te vinden. Een tijd lang was hij bestuurslid van Suinarda. Hij was de unieke inspiratiebron voor verschillende boeken, schreef vele artikels en stelde zijn grote kennis ten dienste van al wie ernaar vroeg.
  Frank, we zullen je missen. Onze gedachten zijn bij Mieke, Kirsten en Evelien. Wij bieden onze oprechte deelneming aan en wensen hun alle sterkte toe.
  Jean-Marie, een collega en vriend, schreef hierbij enkele mooie bedenkingen.

 • Boeiende artikels en een flinke scheut nostalgie

  In het winternummer van het tijdschrift vindt je niet alleen de klasfoto’s van de lichting 2020-2021, ook een aantal jubilerende klassen komt uitgebreid aan bod. Onze oudste oud-leerling (80 jaar alumnus) heeft heel wat te zeggen, je leest verrassende dingen over het meisjesvoetbal op DBZ en het stukje over poëzie in Leiden is om van te snoepen. De volledige inhoud lees je hier.
  Wie (nog) geen betalend lid is weet niet wat hij/zij mist. Slechts €15 op BE49 0017 7638 7571.

 • 5 februari wordt 30 april: het jubileumfeest nogmaals uitgesteld!

  De maatregelen tegen de opmars van de omikronvariant verplichten ons om het zo lang verwachte jubileumfeest van 5 februari uit te stellen. Als nieuwe datum mikken we op 30 april. Omdat plannen dezer dagen echt moeilijk is, is dat niet voor 100% zeker. Wel zeker is dat we volop zullen communiceren. Mochten we nieuwe informatie krijgen, dan horen jullie het dadelijk. Hou deze website en onze facebookpagina goed in de gaten.

ouder recenter