Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Nieuws

Guido Simoen gaat met pensioen

Guido is ook …

We zouden graag aan de reeds vrij volledige lijst van merites van Guido iets toevoegen omdat het nog een completer beeld geeft van onze collega. U had reeds door dat Guido heel creatief is maar wist u ook dat hij ook een ‘bouwer’ is? Het zit namelijk zo.
Het moet rond de eeuwwisseling zijn gebeurd naar aanleiding van zijn bijscholing in het idyllische Grenoble dat hij kennis maakte met het concept ‘Immeuble’.
En dat zag Guido wel zitten. Het tanende enthousiasme van de leerlingen, het gebrek aan een overtuigend handboek, ……onze leerlingen in het laatste jaar konden wel een boost gebruiken. En daarbij was de introductie van zijn Immeuble een schot in de roos.
Het duurde dus niet lang om samen met de leerlingen in de huid van fictieve personages van allerlei pluimage of oorsprong, een appartementsblok in een Franse stad te betrekken en met hen allerlei activiteiten te organiseren. ‘Et une fois installés dans les immeubles, tout se passe en français’.
Het was voor de leerlingen een rollenspel waarin ze zich konden uitleven, soms met ludieke activiteiten maar ook voor hem de uitgelezen kans om hen te laten proeven van de Franse cultuur. De presidentsverkiezingen, de Olympische Spelen, alles werd erin verwerkt. Alles om hen toch maar Frans te laten spreken en daar vooral plezier in te vinden.
Hij slaagde er ook in om zijn vrouwelijke collega’s te overtuigen om ook mee in het project te stappen. En daar plukken we nog steeds de vruchten van.
Inderdaad, na jaren van mannelijke suprematie in de derde graad was er tijd voor vrouwelijke charme. We werden hartelijk ontvangen en goed ‘gesoigneerd’ door de mannen.

We weten dat jou prachtige uitdagingen wachten. Je kijkt uit naar reizen met Myriam, mooie momenten met je kleindochter Minne, culinaire en culturele uitstappen. Op school zal de Parijsreis nooit meer hetzelfde zijn maar je draagt deze stad in je hart en we weten dat je er ongetwijfeld nog veel tijd zal doorbrengen.
En ook bij Proff ga je wellicht nog heel actief blijven. Deze organisatie is voor jou een blijvende creatieve uitlaatklep om de mooie Franse taal te promoten.

Cher collègue (zoals je steevast elke mail begon) we zullen je zeker missen op school maar we verwelkomen jou graag nog eens op een ‘vakvergadering’, in Franse traditie op restaurant.

Annick, Lieve en Nathalie

ouder recenter