Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

  • De laatstejaars en het voetbal!

    Je houdt het niet voor mogelijk, maar Engeland-België verschuift de proclamatie van de zesdes, toch wel een heel belangrijke gebeurtenis in het leven van onze jongelui, naar de vooravond van 28 juni. Dit jaar begint de proclamatie dus om 18.30 u zodat daarna iedereen op een groot scherm van het voetbal kan genieten. In primetime. Na die portie voet-bal begint pas het echte bal.

  • Het lentenummer is er!

    Fris en sprankelend zoals de lente. De inhoud zal je opnieuw overtuigen, het tijdschrift van Suinarda wil je niet missen.

  • LUV wint het 13de minivoetbaltornooi

    Na een spannende strijd was LUV duidelijk de winnaar van het tornooi. De jongens van Jean-Marie Alexander (1997 ECMT): Sander Teerlinck (2011 WEWI c), Flor Lamote (2016 LAWI a), Adriaan Lamote (momenteel in de vijfdes) en Jean-Marie Schepens (oud-leerkracht) wonnen drie van de 4 wedstrijden. Ze lieten daardoor Don Bosco Safari, Frigo Loco, Ti rompo una gamba en FC De Sjaggeraars achter zich. Een foto van alle ploegen vind je in het fotoalbum.

  • Geen GRRR.. tegen het GDPR, je privacy is onze zaak

    Vanaf 25 mei is het GDPR (een Europese richtlijn voor de bescherming van de privacy) van toepassing. Om de activiteiten van Suinarda mogelijk te maken moeten we wel sommige gegevens van al onze oud-leerlingen bijhouden. Het bestuur, versterkt met wat juridische expertise, is dan ook druk bezig om de nieuwe reglementering degelijk te implementeren. We bemerken zelfs dat die implementering een aantal nieuwe kansen biedt. Een positief verhaal dus. Later zal je daar zeker van op de hoogte gebracht worden.

  • Het 13de (jawel) minivoetbaltornooi

    Iedereen weet het, bewegen is gezond, maar ons minivoetbaltornooi is zoveel meer. Zo is het bijzonder gezellig, er zijn hapjes, drankjes en je kan gerust wat gezelschap meebrengen. Het gaat door op zaterdag 5 mei. Meer informatie en inschrijvingsformulier vind je achter deze klik.

  • En de bisschop zag dat het goed was

    Op vrijdag 16 maart werd het nieuwe repertorium onder grote belangstelling voorgesteld. Bisschop Luc Van Looy, de stichter van Suinarda Gerard Brackman, Hervé Claeys, fournisseur van de geldmiddelen en onze hoofdsponsor, Philippe Lison van Ergo zagen dat het goed was. Alle foto’s zijn te zien in ons fotoalbum .

  • Het repertorium bestellen

    Ook niet-leden kunnen het repertorium bestellen. Dat kost € 20 en je krijgt het thuis afgeleverd als je dit formulier netjes invult. Het is de moeite waard.

  • Het repertorium, wachten op de professionals

    Na meer dan een jaar werk, gegevens verzamelen, teksten schrijven, foto’s kiezen en lay-out maken, is het zo ver: de pdf’s die het nieuwe repertorium bevatten, zijn af. Ze zijn nu bij de drukkerij. Out of control. Alleen de professionals beslissen nu over het verdere verloop. Wat we wel weten: het boek zal er zijn op vrijdag 16 maart. Dan stellen we het feestelijk voor aan alle oud-leerlingen van DBZ. Je leest de uitnodiging hiernaast, je krijgt wat meer informatie in het actueel hieronder en als je een mailadres hebt, krijg je ook langs dat kanaal een wake-up-call. Laat ons weten dat je komt, klik hier. Het hoeft niet echt, maar het helpt ons wel.

  • De uitnodiging

    Alle oud-leerlingen van DBZ zijn uitgenodigd op de voorstelling van het Repertorium 2018 die doorgaat op vrijdag 16 maart om 19.30 u in de cafetaria van het Don Boscocollege te Zwijnaarde. Inschrijven is niet echt noodzakelijk, maar het helpt ons wel bij de organisatie. Als je hier eventjes klikt, is dat zo gebeurd.

  • De bedeling, 20 jaar geleden

    Het repertorium van 1998 werd in de kring van de toenmalige hogere cyclus in enveloppen gestoken en per postnummer gesorteerd. Heel binnenkort, in maart 2018, ondergaat het nieuwe repertorium dezelfde bewerkingen.

  • Het repertorium groeit

    De werken aan het nieuwe repertorium zitten in de eindfase. Hier en daar nog een gegeven aanpassen, een foto wat bijwerken en een vergeten sponsor nog eens aanporren. 448 bladzijden in kleur – een boek dat je absoluut wilt hebben – rollen in maart van de persen. De geboorte van zo’n kind moet feestelijk gevierd worden. Op vrijdag 16 maart, om 19.30 u gebeurt dat in het Don Boscocollege. Er is muziek, er lopen bekende gezichten rond, voor knabbels en drank wordt gezorgd en er is natuurlijk het boek. De betalende leden krijgen dat gratis, mocht je dat onverhoopt nog niet zijn, dan kost je dat € 20. Wie snel kan rekenen, betaalt nu dadelijk zijn lidgeld, maar in elk geval, je bent welkom op de voorstelling van het Repertorium 2018.

  • Suinarda wenst jullie

    een gezellige kerstperiode en een nieuw jaar vol vriendschap en liefde. We hopen dat onze oud-leerlingengemeenschap daartoe kan bijdragen.

  • Sponsors noodzakelijk

    In maart 2018 verschijnt het nieuwe repertorium (zie hieronder). We zoeken nog sponsors. Je kan al vanaf € 150 je zaak, je bedrijf of je zelfstandige activiteit in de schijnwerper stellen door een kleurrijk reclameblok in het boek te plaatsen. Een simpel mailtje naar Hervé Claeys volstaat. De rest gaat als vanzelf.

  • Koken kost geld

    De jubileumviering is voorbij. Het was echt tof, iedereen genoot en we kregen vele positieve reacties op de werking van Suinarda. Volgend jaar gaan we door met die activiteiten en bovendien verschijnt in maart het vijfjaarlijkse repertorium met duizenden nieuwe gegevens, met bijna 200 kleurenfoto’s en verhalen over 25 jaar meisjes op DBZ. Bijna 450 bladzijden vol boeiende materie. Dat kost geld. Je kan ons helpen – en we hebben dat echt nodig – door steunend lid te worden. Je schrijft € 50 over op BE49 0017 7638 7571 met de vermelding “steunend lid” en we zullen je (bijna) eeuwig dankbaar zijn. Je naam (als je dat toelaat natuurlijk) komt in dat boek en op die manier maak je dan echt deel uit van onze grote familie. Doen.

  • Het was weer superfijn

    Ze waren met meer dan 200 om zaterdag (25/11) hun jubileum te vieren. Eten, drinken en vooral verhalen in overvloed. Een boeiende wandeling door de school. Het was dus feest. Op de foto: 50 jaar geleden afgezwaaid, de LAGR en LAWI uit 1967 met Eduard De Moor, Marc De Paermentier, Arthur Hendrickx, Paul Van Laere, Hervé Claeys, Hugo Houtman en Luc Dhondt.
    Alle foto’s zijn te vinden in ons fotoalbum

  • Jij wil er toch ook bij zijn

    Het is telkens echt leuk, zo’n jubileumbijeenkomst. Bekende gezichten, vage herinneringen, toffe verhalen, ze zijn er allemaal in overvloed. Je leest hiernaast hoe je moet inschrijven. Doen. Dadelijk.

  • DBZ herdenkt zijn doden

    Op zondag 12 november herdenkt DBZ zijn overleden oud-leerlingen, leerkrachten en leerlingen met een eucharistieviering. Alle oud-leerlingen zijn welkom. We verwachten jullie om 11 uur in de kapel van de school. Heilzaam.

  • Op uitstap in 1952

    Samen met salesiaan Bert Joosten was de retorica van ’52 op uitstap. Misschien kan Guido De Backer – hij is samen met nog 7 klasgenoten uitgenodigd op de jubileumbijeenkomst – het verhaal vertellen. Zo’n dingen gebeuren er nu eenmaal op 25 november. Jij wil erbij zijn.

  • Jubilarissen samen 25/11: Zou Toon Mavuata (2007 EcMTa) nog gegroeid zijn?

    Of zou Laure Evers (2002 LAMT) nog steeds even enthousiast in het leven staan? Of zou Jean-Marie Alexander (1997 EcMT) nog trainer zijn? Zouden Gunter Neven en Christophe Van Wonterghem nog voetballen (1992 EC)? Zou Jo Delbaere (WeA 1987) nog bergen opfietsen? Zou Johan Pype (1982 WeB/b) nog taxidermist zijn? Jan Deprez (1977 WEBb) nog vallen al fietsend en Van Caloen nog spotprenten van leraars maken? Vragen die u beantwoord krijgt als zij én U komen naar de jubileumbijeenkomst van de uitgangsjaren op 2 en 7. Bel, mail, sms … je klasgenoten en een avond menselijk contact weg van het digitaal getokkel is gegarandeerd: zaterdag 25 november 2017, 19.30 u. DBZ.
    Voor meer uitleg en inschrijving moet je hier zijn.

  • Een fietstocht onder de zon

    ste fietses

  • Don Bosco voorspelt mooi weer op 20 augustus!

    Het kan al eens tegengaan, maar op de fietstocht van Suinarda is het mooi weer. Zo zal het ook zijn op 20 augustus. Als je een fiets hebt, dan wil je daar zeker bij zijn.
    Inschrijven moet je dan doen. Meteen!
    Voor alle info en het inschrijfformulier klik je dadelijk hier.

  • Wel 261 nieuwe oud-leerlingen

    Op het einde van dit schooljaar verliet de grootste groep zesdejaars ooit, het college. Hier en daar moet nog een hindernis overwonnen worden, maar uiteindelijk zal Suinarda 261 leden rijker zijn. Dat de sfeer op de receptie top was, zie je op deze foto. Om een volledig beeld te krijgen moet je naar ons fotoalbum surfen (de f bovenaan).

  • Suinarda's derde fietstocht: van korrel tot borrel

    Op zondag 20 augustus 2017 organiseren we een fietstocht, 50 km lang, in de richting van Balegem. De startplaats is aan de kerk van Merelbeke. De stokerij Van Damme is de eerste stopplaats. Daar krijgen we een rondleiding en kunnen we drie jenevers proeven. Een tweede keer stoppen we in het Bakkershof, Makkegem, waar we kunnen genieten van een pannenkoek met koffie. Een schitterende uitstap voor de ganse familie.
    Als je meer wil weten en je wil inschrijven, dan moet je hierop klikken.

  • Het lentenummer is er!

    Onlangs kreeg je het in de bus, een sprankelend tijdschrift met de studie- of eindresultaten er in en met een hele reeks echt boeiende artikels. Als je hier klikt, kan je de inhoudstabel bekijken.
    Zit je nog in de zesdes, in een van de laatste lessen wordt het tijdschrift in de klas uitgedeeld. Bekijk het eens grondig.

  • Toon Mortier (77) ging stil van ons heen

    Toon (°9/10/1939) was een icoon op DBZ, hij was er leraar wiskunde en ‘duivel-doet-al’ van 1959 tot 2003. Zijn uitvaart is op donderdag 18 mei om 11.30 in het crematorium van Lochristi. Hij verliet ons op 10 mei 2017. Voor memo, klik hierop

  • Het 12de minivoetbaltornooi: de winnaars

    Zes ploegen speelden een tof tornooi, maar er is slechts één winnaar: “Don Bosco Safari” met Guillaume, Mikaël en Bruno Soinne (04 GRLA, 96 LAMT en 11 LAWE), bijgestaan door Brecht Verschueren, Anton Christiaens, Koen Cabooter en Michael Ingels.

  • 12de Minivoetbaltornooi op 6 mei 2017

    Traditioneel organiseert Suinarda in de lente een minivoetbaltornooi voor ploegen van 5 man met minstens 3 oud-leerlingen. Hapjes, drankjes, spanning en ambiance verzekerd. Voor meer informatie en een inschrijvingsformulier kan je hier terecht.

  • We komen bij je aankloppen

    In 2018 verschijnt ons nieuw Repertorium. Het wordt een mooi en dik boek vol foto’s die het verhaal van de school vertellen. Erg belangrijk is het verzamelen van de juiste gegevens van de meer dan 7000 oud-leerlingen. Daarom zullen we binnenkort via mail, telefoon of brief bij je aankloppen. Misschien zelfs meerdere keren. Help ons, we hebben je steun echt nodig.
    Je kan trouwens, met je lidnummer, nu al naar de website om je eigen gegevens aan te passen. Dat gaat gemakkelijk. In de loop van het voorbije jaar hebben meer dan 100 van je collega’s dat al gedaan. Nu jij nog.

  • Don Bosco feest, onze oud-leerlingen waren erbij

    Zoals elk jaar vieren de laatstejaars hun Don Boscofeest met een degelijk ontbijt. Een leuke babbel met oud-leerlingen uit verschillende studiegebieden helpt bij de studiekeuze. Niet minder dan 59 leden van Suinarda waren op woensdag 15 februari present en zorgden voor een mooie voormiddag.

  • Hoe zou het nog zijn met ... basket op DBZ?

    Op deze foto uit 1979-1980 vinden we (staande) Monique De Jonghe, X, Ronny De Blaere, Hans Ockers, Gino Malego, X, (en zittend) X, Hein Mareen, Mario Van Lancker, X, Luc Nevejans. We zijn stevig op zoek naar de 4 ontbrekende X-en, mail de namen naar ons, of beter nog, vertel ons de bewogen geschiedenis van het basket op DBZ.

ouder recenter