Suinarda

Oud-leerlingen en -leerkrachten DBZ

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

  • Het winternummer, je wil er vast meer over weten

    Waarom komen Matthias en Barbara uit het verre New York naar DBZ of hoe zat dat met die stinkbommen in de les chemie? Wat heeft Gerard Brackman te vertellen? Of Dirk Lippens? Je komt dat allemaal – en nog veel meer – te weten in het nieuwe winternummer van Suinarda. De inhoud vind je via deze klik, maar als je geen betalend lid bent, kan je er alleen maar over dromen. Klik dan snel op deze knop en schrijf over. Dat is nu wat je een win-winsituatie noemt.

  • Het winternummer en zijn oproep

    Zoals steeds staat het tijdschrift vol met allerlei leuks of boeiends. Wie kreeg geen scheikunde van “Jef” Van Braekel, kent niet bijna iedereen Dirk Lippens of Gerard Brackman, hoe komt het dat een New Yorker trouwt in Zwijnaarde? Je leest dat allemaal in het winternummer 2020. Tenminste als je een betalend lid bent van Suinarda. Dan krijg je trouwens drie keer per jaar zo’n toffe lectuur in je bus.
    In dat winternummer zit ook de oproep om het lidgeld voor het nieuwe jaar te storten. Dat doet gelukkig de grote meerderheid. Maar als je vorig jaar niet betaalde, krijg je nu geen tijdschrift meer en geen herinnering aan het lidgeld en stilaan vervreemd je van de DB-familie. Dat is spijtig, maar er is iets aan te doen.
    Schrijf €15 over op rekening BE49 0017 7638 7571 van Suinarda, met de vermelding “lidgeld” en je naam als oud-leerling.
    Een minuutje werk, een gans jaar plezier.

  • DB-fietstochten in de oertijd

    LG 1958 met herenfietsen en koplampen, bagage op de fiets, broeken en soutanes die in de ketting draaiden.

  • 2019, enkele bedenkingen

    Eigenlijk leek het voorbije jaar niet zo druk. Dat was schijn. Onze leden ontvingen drie mooie tijdschriften – en dat is op zich al de moeite waard – er was het mosselfeest en een avondje kunst, zo’n 200 alumni pasten via onze website hun persoonlijke gegevens aan, een honderdtal vond het tof om in het fotoarchief te snuffelen en enkele foto’s van nieuwe gegevens te voorzien, voor de oud-leerkrachten organiseerden we een fel gesmaakte rondleiding in het ILVO en natuurlijk was er het schitterende jubileumfeest met ongeveer 250 deelnemers. Vele honderden voelen zich dus betrokken met onze vereniging en als we wat met afgeronde getallen werken, bereiken we gedurende elke 5 jaar zo’n 1000 oud-leerlingen om, op school, met ons mee te vieren. Suinarda leeft, dat is zeker.
    Wat leeft, heeft voedsel nodig. Heel belangrijk voor ons is jullie sympathie, betrokkenheid, leuke reacties op ons tijdschrift, website en natuurlijk op Facebook, maar – een beetje lager bij de grond – we hebben ook lidgeld en sponsors nodig.
    Dat lidgeld betalen is een echt een toffe intentie voor het nieuwe jaar.

  • Wat we wensen ...

    Het Suinardateam wenst je fijne feesten en een schitterend 2020!

  • Een jubileum met schwung!

    Op 30 november was het weer zover. De oud-leerlingen met een uitgangsjaar eindigend op 4 of 9 vierden feest. Ze waren met veel en het was echt gezellig, zeker voor de WeB uit 1974. Die zorgden trouwens voor een evenement met een echte show. Alle foto’s vind je achter deze klik

  • Het herfstnummer is er!!

    Zo kleurrijk als de natuur en zo smaakvol als de gastronomie in dit seizoen. In het herfstnummer vindt iedereen zijn gading. Het gaat over muziek van nu (het koor) en van vroeger (Tars Lootens), over belegen meningen (Jo Butaeye) en jonge ideeën (de Tacks), over verre landen (Canada) en over heel dichtbij: de klasfoto’s van de lichting ’18-19. De inhoud vind je alvast hier.

  • De jubileumbijeenkomst op 30 november

    Zoals elk jaar nodigt Suinarda een stel oud-leerlingen uit om een houten tot briljanten jubileum te vieren. Dit jaar zijn alle oud-leerlingen die afstudeerden in een jaar eindigend op 4 of 9 (uitgezonderd 2019) aan de beurt. Traditioneel zijn dat bijzonder leuke en verrijkende samenkomsten. Er komen meestal zo’n 200 oud-leerlingen opdagen, er wordt paella gegeten en een wandeling door de oude (en de nieuwe) schoolgebouwen wordt altijd gewaardeerd. Deelnemen is dus echt belangrijk. Meer uitleg en een inschrijvingsformulier vind je door hier eventjes te klikken.

  • Vergeet het mosselfeest niet!

    Deze traditie gaat dit jaar door op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober. Oud-leerlingen en -leerkrachten komen daar in grote getale naartoe en reserveren dikwijls een tafel, speciaal voor hun groep. Je vindt daar dus zeker de vrienden van toen en van nu. Daar wil je bij zijn. Reserveren kan via deze link.

  • Sabine, een schaterlach door de gangen

    leerkracht, collega of vriendin van zovelen stierf op 23 september. Veel te vroeg.
    Suinarda, samen met de ganse DBZ-familie, treurt om zo’n groot verlies.
    Christophe, Els en Liesbet halen herinneringen op tijdens de rouwplechtigheid.

  • Er zijn zo van die zekerheden

    Het mosselfeest natuurlijk. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober gaat het jaarlijks mosselfeest door op DBZ. Afspreken met je klas is de beste manier om een avond gezellig te tafelen, oude verhalen op te dissen of nieuwtjes uit te wisselen. Op de website van DBZ vind je alle details, maar inschrijven kan je via een simpele klik.

  • Teambuilding in Puyenbroeck

    Ook het team dat de activiteiten van Suinarda organiseert heeft af en toe een ‘bezinningsmoment’ nodig. Teambuilding heet dat. Op 24 augustus trokken we daarvoor naar Puyenbroeck en het Molenmuseum. Alle foto’s vindt je hier.

  • Warm en spannend, de proclamatie van de zesdes

    Op donderdagavond, 27 juni, zat het erop voor onze laatstejaars. In een bomvolle warme zaal luisterden ze naar veel wijsheid, cultuur en de uitslagen. Onder de stralende zon genoten ze van hapjes en drankjes, aangeboden door Suinarda en daarna was diezelfde warme zaal omgetoverd in een heuse balzaal. Alle foto’s vind je in ons album.
    Opnieuw hebben we er een massa toffe oud-leerlingen bij.

  • Suinarda in (en tussen) de bloemetjes

    Op 14 juni organiseerde Suinarda voor de oud-leerkrachten een bezoek aan het ILVO (zie hiernaast in Actueel). “Onze” Kristiaan Van Laecke is daar afdelingshoofd en gidste de groep op een bijzonder interessante manier door structuren, labo’s, ultramoderne serres en enorme proefvelden. Planten in quarantaine, veredeling van gewassen, het creëren van nieuwe gewassen of de magische Crispr/Cas-methode, het kwam allemaal aan bod. Spitstechnologie in Vlaanderen. De afwezigen hadden deze keer veel meer dan ongelijk.

  • Oude tijden, nieuwe tijden

    is de titel van de onweerstaanbare oratio pro domo over het vak Latijn die Mathijs Clement (2018 GRWI) in het lentenummer van ons tijdschrift neerschreef. Een snode ingreep van de redactie zorgde ervoor dat de finale kers op de taart, de laatste paragraaf, niet werd afgedrukt. Er werd verwezen naar de website waarop je nu aan het surfen bent. Via deze klik lees je het ganse artikel, inclusief het niet gedrukte besluit.

  • Het lentenummer 2019, het is wat het is

    We missen veel. De gezichten, de resultaten. Maar toch staat er veel in. Veel boeiends, veel relevants, maar hier en daar wel wat dwars. Daarover lees je hier meer.
    We kijken ernaar uit om het te lezen. Als het er is.
    Wie kent er nog Buñuels Le Charme discret …?

  • Kunst voor het goede doel brengt € 4700 op!

    Suinarda steunde de vastenprojecten van DBZ en deze unieke kunstveiling.
    Gideon Kiefer, kunstenaar en vader van een DBZ-leerling, heeft één van zijn kunstwerken geschonken aan de school. Het schilderij wordt per opbod verkocht: de opbrengst gaat integraal naar onze vastenprojecten!

  • Het minivoetbaltornooi dat er niet kwam

    Ook dat is nieuws! Het 13de minivoetbaltornooi van vorig jaar – 13 blijkt dan toch betekenisvol – was hoogst waarschijnlijk het laatste. Dit jaar, bij gebrek aan belangstelling, komt 14 er niet en volgend jaar wellicht ook niet. We zoeken nieuwe activiteiten. De brasserie valt, samen met de sport, in het water.
    Spijtig.
    Voor oud-leerkrachten is er wel nog de samenkomst in ILVO. Daarover lees je hiernaast meer. Dat moet echt wel goed worden.

  • Het winternummer. Je kan het er warm van krijgen.

    Je kan ermee lachen (Dondertdagen) of je kan ermee wenen (het verdwijnend Latijn), maar zeker lees je het heel diverse winternummer van Suinarda met veel interesse. De inhoud ervan vind je via deze klik. De betalende leden krijgen het natuurlijk gratis. Als je daar niet bijhoort, krijg je het niet en daarmee kan je alleen maar wenen.

  • winter 1985, DBZ ten voeten uit

    Minivoetbal op nat asfalt onder plat pays-wolken, kale populieren en met Tonettatruitjes. We herkennen Geert Pieters, Filip Goeteyn, Bart Van Damme en Filip Van Crombrugghe. Wie ontbreekt?

  • Ook wij hebben wensen ...

    Het Suinardateam wenst je fijne feesten en een schitterend 2019!

  • Je kan er nooit genoeg van krijgen

    Het jubileumfeest (eindjaren met een 3 en een 8) was dit keer meer dan een topper. 206 oud-leerlingen vierden echt feest. Er was lekker eten, goede drankjes, een paar fijne en niet te lange speechjes, maar er was vooral enorm veel ambiance. De foto’s vind je in ons fotoalbum.

  • Nieuw op de kalender

    Je kon het hier en daar al lezen, ook de oud-leerkrachten zijn nu lid van Suinarda. Speciaal voor hen organiseren we op vrijdag 14 juni een bedrijfsbezoek. Dit keer gaan we hoogstwaarschijnlijk naar het ILVO (Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek) waar onze eigen Kristiaan iets te zeggen heeft en ons gaat rondleiden. Het exacte programma hoor je later, maar zet die datum maar al vast in jullie kalenders.

  • Het jubileumfeest 2018 nadert

    Als de mosselgeur is verdreven … komt het jubileumfeest in het zicht. Het wordt leuk, smakelijk, je ontmoet er je vroegere klasgenoten, je kan nog eens rondlopen in je oude school en kijken wat er zo al veranderd is. Je moet er bij zijn. De economische uit 1991 vonden het in 2016 alvast zeer leuk. Info vind je hiernaast. Inschrijven doe je best dadelijk.

  • Een jubileum voor 3 en 8!

    Je zal er maar bij zijn! Als je uitgangsjaar eindigt op een 3 of een 8 (uitgezonderd 2018) word je in de bloemetjes gezet op ons jaarlijks jubileumfeest. Dat gaat door op zaterdag 24 november en zoals steeds staat er paella op het menu. Meer informatie vind je op deze site en inschrijven kan je alvast door hier te klikken. Dadelijk doen!

  • Je kan het al ruiken in de verte

    Het mosselfeest natuurlijk. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober gaat het jaarlijks mosselfeest door op DBZ. Afspreken met je klas is de beste manier om een avond gezellig te tafelen, oude verhalen op te dissen of nieuwtjes uit te wisselen. Op de website van DBZ vind je alle details, maar inschrijven kan je via een simpele klik.

  • Groeien en vernieuwen

    Je hebt het wellicht nog niet gemerkt, maar Suinarda is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Binnenkort, in Gijzenzele, brainstormen de bestuursleden een ganse dag over de toekomst van onze vereniging. Zo willen we onze DBZ-familie uitbreiden. Suinarda zal dan niet alleen alle oud-leerlingen vertegenwoordigen, maar ook de oud-leerkrachten krijgen een vaste plaats in onze groep. Ze zullen niet alleen betrokken worden bij alle activiteiten, er worden ook activiteiten speciaal voor hen georganiseerd. Dat is toch de verwachting, maar pas op 22 september worden in Gijzenzele de definitieve krijtlijnen uitgetekend.

  • We vinden dit echt wel belangrijk!

    Suinarda heeft gegevens van jullie nodig. Zonder, zijn we er niet meer. Maar we gebruiken die uiterst voorzichtig en in overeenstemming met het GDPR. Hoe we dit regelen staat in onze privacyverklaring.

  • De miskende fietstocht

    Jaarlijks organiseert Suinarda een schitterende fietstocht. Die wordt steeds enorm gesmaakt door de (niet al te vele) deelnemers, maar de (vele) afwezigen lijken hem niet te missen. En dat is spijtig.
    Tijd om daar verandering in te brengen. De volgende editie gaat door op zondag 26 augustus en start om 13u. op het kerkplein van Melle. Na 50 km fietsen door de Kalkense meersen wachten niet alleen koffie en gebak, tijdens het brouwerijbezoek bij Huyghe krijg je naast interessante informatie ook smakelijke bieren te proeven.
    Wie kan daaraan weerstaan? Inschrijven kan via dit formulier, waarop je dan ook kan lezen hoe goedkoop deze namiddag wel is.

  • 225 keer geslaagd en één Belgisch doelpunt

    Dus 226 redenen om feest te vieren en dat deden ze dan ook op de proclamatie en de receptie van de zesdes die doorging op 28 juni. Deze keer om 18.30u. Voetbal, weet je. Alle foto’s vind je na een simpel klikje met de muis.

ouder recenter